martes, 7 de junio de 2016

Aniversari agredolç per als Castellers de Castelldefels

Aquest diumenge al migdia, els Grocs van plantar els seus castells a la Plaça Joan XXIII de Castelldefels, dins del marc de les festes del barri de de Vista Alegre, per celebrar el 34è aniversari de l’Agrupació de Cultura Popular.

Van comptar amb la participació, també, de tres colles convidades:  els Castellers de Rubí, els Matossers de Molins de Rei i els Castellers d’Andorra.

El diumenge abans, a Vilafranca, havíen descarregat el primer 3 de 7 de la temporada i havíen estat molt a prop de descarregar també el primer 4 de 7, i la seva intenció era aconseguir descarregar tots dos castells en aquesta diada tan especial per a ells. Comptàvem amb la pinya, el tronc, la canalla i les ganes necessaries, tot i que l’assaig previ no havia esta rodó del tot. L’actuació, però, tot i ser una de les millors dels últims anys en una diada d’aniversari com aquesta,  no va anar com esperàven.

Van començar amb el 3 de 7, que va quedar en intent desmuntat les dues vegades que el van intentar. Un començament imprevist que els va desinflar una mica i els va manllevar la confiança necessària per encarar els altres dos castells de 7 que portàven preparats.

A les rondes següents van decidir, doncs, intentar castells més assolibles per assegurar-se, al menys, tres construccions descarregades. Així, van descarregar amb èxit el 2 de 6, el 5 de 6 i el pilar de 5, a més de 2 pilars de 4 simultanis de comiat. Una actuació més que digna que els fa sentir satisfets de la feina feta fins ara, encara que els quedi aquell regustet d’allò que podia haver estat i no va ser. Això, però, no els frenarà pas, ben al contrari, tenen un objectiu clar i treballaràn molt i treballaràn junts per aconseguir-lo, els dimars (19.30h.) i els divendres (21h.) al seu local de la Av. Lluis Companys 16, assaigs als que tots el veins i veines de la Castelldefels están convidats.

La propera parada serà el dissabte 18 de juny a Vilafranca, on actuaren al costat del la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Castellers de Sant Vicenç dels Horts.

Fotografies Tomàs Reverte y Jorge Sánchez.