jueves, 19 de julio de 2018

Inici dels treballs previs del pla del sector del Castell


L'ajuntament de Castelldefels informa - Aquest matí s’han iniciat els treballs previs per executar el pla del sector del Castell, que suposarà l’ampliació de la superfície de zona verda i la construcció de 205 habitatges de lloguer, un centenar del qual seran de lloguer social. Els treballs han començat després del desallotjament d’un grup de persones que s’hi estaven acampades per evitar l’entrada dels operaris, ordenat pel jutge arran de la denúncia presentada per l’empresa propietària dels terrenys.
 
L’inici dels treballs s’ha iniciat amb la urbanització del sector per l’avinguda del Primer de Maig, on el promotor propietari dels terrenys construirà dos edificis de cinc plantes (la mateixa alçada que hi ha a l’entorn) per destinar els habitatges a lloguer lliure, en cap cas a lloguer turístic. La construcció d’aquests dos edificis ha requerit la tala de 29 arbres.

El pla suposarà també la millora de la zona verda existent ja que es mantindran les espècies de major valor ecològic i a canvi es plantaran més arbres dels que es retirin. La pineda de l'entorn del Castell, que va ser plantada en 1956, es mantindrà. Un parc connectarà el barri de Can Vinader amb el Castell i es crearan noves places d'aparcament en l'entorn.

El projecte urbanístic suposarà la construcció de 205 habitatges, distribuïdes en sis edificis. Quatre dels blocs estaran situats al carrer Pietat, que a més es reurbanitzarà per ampliar les voreres. És en aquests edificis on s'ubicaran els habitatges de lloguer social amb els que l'Ajuntament pretén pal·liar la problemàtica existent a Castelldefels en matèria d'habitatge, especialment per a les famílies que no poden fer front a l’augment dels lloguers i es veuen obligats a marxar fora de la ciutat davant l'escalada de preus.

Menys edificabilitat, més zona verda

El pla haurà de seguir les pautes que l'Ajuntament va marcar el 2008 després de la modificació del Pla General Metropolità (PGM). El PGM, aprovat per la Corporació Metropolitana de Barcelona el 1976, establia com a edificable un total de 5.373 m2 de terreny. L'Ajuntament va reduir llavors el terreny edificable a 4.050 m2, és a dir, només un 13,7% del total dels terrenys de què consta la zona. En canvi, va augmentar la zona verda fins als 18.502,45 m2