viernes, 7 de julio de 2017

Els Castellers de Castelldefels fan una diada treballada i profitosa al Prat

El passat dissabte 2 de juliol a la tarda, els Castellers de Castelldefels es van desplaçar fins al Prat de Llobregat per participar, juntament amb els Laietans de Gramenet, en el 3r Aniversari dels Castellers del Prat.
Veníen d’una diada, la de Montblanc, en què no havíen descarregat cap castell de 7, principalment per manca de canalla, i això els condicionava força. Hi havia un cert temor que la seva cursa ascendent s’hagués frenat de cop i per això era tan important no tornar a repetir una diada de castells de 6, just dues setmanes després. La tècnica semblava tenir-ho molt clar i, una vegada més, la va encertar ben encertada portant castells de 7 al Prat.
Van obrir la diada amb dos pilars de 4 simultanis, en un dels quals hi havia una estrena a segons. L’enhorabona a l’Enric pel seu primer pilar a plaça!
Desprès, a primera ronda, van llençar el 4 de 7, un castell que ja poden dir ben alt i ben fort que, amb molts esforços i molt d’assaig, finalment han assolit del tot. Era el quart de la temporada i va pujar i baixar tan quiet i ferm que els baixos ara demanen que tots els castells siguin com aquest!
A segona ronda van optar pel 3 de 7, un castell que tenen dominadíssim però que, en aquesta ocasió, presentava alguns canvis al tronc que feien preveure que s’hauria de treballar una mica. I així va ser. El castell, però, no va perillar en cap moment. En aquesta construcció també hi va haver una estrena: la Lídia, que s’estrenava al pis de quarts.
Ja a tercera ronda, la tècnica va decidir provar el 5 de 6, tot i que una de les acotxadores amb que comptàven era molt novella i tot just havia descarregat el seu primer i únic castell a plaça – el 3 de 6 – a la diada anterior a Montblanc. La Irene – l’acotxadora novella – no s’ho va pensar dues vegades i va pujar ràpida com un llamp i el castell, tot i no tenir bones mides, es va descarregar amb solvència. Tant és així que, un cop descarregat i amb els segons encara sobre la pinya, tota la colla demanava, a crits, “un pis més!”.
Per arrodonir ben arrodonida una diada increïble que, per damunt de tot, va ser molt profitosa de cara als propers compromisos, van descarregar un pilar de 5 treballadot, que va fer patir una mica a més d’un, seguit de dos pilars de 4 simultanis de comiat.
La diada, però, no s’acaba fins que el cap de colla no parla i, aquesta vegada, l’eufòria del moment i la satisfacció que dóna la feina ben feta, van fer perdre una mica el cap al Josele, que va demanar una agulla o un pis més per a totes les construccions que havíen descarregat.
Van acabar el dia amb un bon entrepà de botifarra i molta festa, tot gràcies al Castellers del Prat, que van ser uns magnífics amfitrions i van organitzar una diada per emmarcar.
Ara toca assajar molt i molt, perquè s’acosta la Diada de les Festes del Mar, que se celebrarà el diumenge 16 de juliol a les 11 del matí a la Plaça de les Palmeres i comptarà amb la participació dels Castellers de Mollet, els Encantats de Begues, els Castellers del Prat i la Colla Jove de l’Hospitalet.