lunes, 17 de julio de 2017

Els Castellers de Castelldefels fan una diada històrica a les Festes del Mar

El Josele, cap de colla dels Castellers de Castelldefels ens explica com va anar la diada d’ahir:
16 de juliol, Festes del Mar de Castelldefels, diada que assumíem com una diada tranquil·la, però que,
al mateix temps, ens havia de servir per demostrar que anem avançant i que, a  poc a poc, ens anem fent més forts…
La Diada de les Festes del Mar és una diada relativament nova, que justament celebra el seu 3r aniversari, però això no vol dir que no hi puguem fer grans castells. SOM A CASA! Són les 11 h, som a la Plaça de les Palmeres, ens acompanyen els Castellers del Prat, Castellers de Mollet, Castellers de la Jove de l’Hospitalet i els nostres fillols, els Encantats de Begues. Fa molta calor a plaça, però tothom té ganes de fer grans castells! Anunciem que a la ronda de castells sortim de 4d7p!!
La diada comença amb pilars simultanis. Nosaltres, com ja és habitual, decidim fer-ne un parell, ja que un sol pilar potser ens queda massa petit. Dos baixos titulars fan de segons, comença el primer repte de la diada!
Seguim amb l’anunciat 4d7p, castell que vam tastar al nostre aniversari, però que no descarreguem des de fa 22 anys. La Plaça de les Palmeres no es pot dir  que sigui una plaça tradicional, però volem deixar-hi el nostre segell, per això portem un castell que és, per a quasi tothom de la colla, un castell nou. El castell puja confiat, fins a la carregada del castell està bé, amb pèrdues de mides a terços i quarts, però defensable per a nosaltres. Baixa el castell i queda el pilar, un pilar amb un dosos nou. El castell és nou per a nosaltres, però l’estima per la camisa i l’orgull ens fa descarregar-lo! Pinya alegre, baixos botant, gent que no sap si està somiant… Però no, no és cap somni! Ho hem fet! 4d7p descarregat pels Castellers de Castelldefels, primer objectiu gran de la jornada acomplert!!!
Però això acaba de començar…
Seguim amb un 4d7, castell que fins fa ben poc havíem tingut molts problemes per descarregar. En 15 anys n’hem descarregat 4 i, avui, completem el 5è del 2017! Estem en un estat de forma impressionant!!
Moments durs: acabem amb tres castells de 7 o pensem en el present? Toca 5d6! Llencem, doncs, un 5d6 amb intencions de pujar-lo un pis més dintre de dues setmanes. És un castell pesat, però assolit amb molta facilitat. Per motivació i progrés de colla, decidim acabar l’actuació amb 4 pilars de 4, estructures molt especials per a nosaltres també.
Només afegir que hem fet el que ens mereixem, que l’esforç comú als assajos i les actuacions han fet possible això d’avui. Celebreu-ho i gaudiu-ho, però això no és res en comparació del que ens espera!
Som-hi tots als assajos i acabem el primer tram de temporada tornant a fer història! #AixòNomésHaComençat
PIT I AMUNT!! I VISCA LA COLLA DEGANA!!!!!!!!!
Vull tothom als assajos!!!