lunes, 24 de julio de 2017

Programa de la Festa Major Castelldefels 2017

Castelldefels ja fa olor de Festa Major. El tret de sortida de la Festa Major 2017 es donarà el dissabte 5 d'agost a les 22: 30h. al parc de la Muntanyeta, amb l'espectacle pirotècnic teatral, la Llegenda del Gar-i-Got a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels.


El programa de les festes compta amb propostes tan tradicionals i culturals com Ball de Gegants i Capgrossos, Grallers, Cercaviles (Ball de Bastons, panderetes, Cintes i Gitanes) gran correfoc amb ball de diables i declamació de Sàtires, plantada de castells, sardanes, processó ... i amb grans espectacles musicals com els concerts de Dr Prats i Hotel Cochambre.

No faltaran els focs artificials, tallers, activitats esportives, els espectacles infantils més diversos, la fira amb les seves atraccions i el Holi Dolly Festival.

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR D’ESTIU 2017 De l'11 al 15 d'agost de 2017

-Dissabte 5

22.30h. Espectacle pirotecnic teatral. Representació de la Llegenda del Gar-i-Got al parc de la Muntanyeta, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels.


-Divendres 11

19h. Espectacle de màgia Quiero ser maga! a càrrec de la Màgica Payasa Lilina, a la Biblioteca a la Platja Carme Romaní (Parc de Mar, s/n).

21h. Assaig especial dels Castellers de Castelldefels de l’Agrupació de Cultura Popular a l’edifici de l’Agrupació (av. Lluís Companys, 16). Tot seguit, nit de festa amb música i servei de barra a preus populars.

De 21 a 1h. El Castell de nit. Jornada nocturna de portes obertes del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies, servei de bar i música ambient.

22h. Cicle de jazz al Castell Contrabaix: Actuació de Big Funk Band, als jardins del Castell. Entrada gratuïta.


-Dissabte 12

D’11 a 13.30h. Jocs d'aigua per a tota la familia al parc de la Muntanyeta. Per nens i nenes de 3 a 12 anys.

D'11 a 14h. Activitat d'aigua per a tota la família, amb l'Splash Slide, un supertobogan de 127 m de llargada (a partir de 6 anys), piscina i tobogan per als més menuts (de 0 a 6 anys) al parc de la Muntanyeta. Cal portar banyador i tovallola.

17.h Plantada de Bèsties al pati de l'Edifici de la República, c/ d'Arcadi Balaguer, cantonada pl. de l'Església.

17.30h. Diada Castellera de Vigília amb els Vailets de Gelida, Castellers de Les Roquetes i Castellers de Castelldefels, a la plaça de l’Església.

De 18.30 a 20.30h Taller infantil Pinta el teu mocador de festa major, al pati de l'Edifici de la República, c/ d'Arcadi Balaguer, cantonada pl. de l'Església (un mocador per nen/a, fins a exhaurir-ne existències).

20.30h. Lectura del pregó des del balcó de l'Ajuntament, a càrrec de la doctora Montse Sanz, arqueòloga, especialista en fauna prehistòrica i investigadora de les universitats de Barcelona, Madrid i Lisboa. Premi Ciutat de Castelldefels. Descobridora conjuntament amb Joan Daura, de diversos jaciments paleolítics al Garraf, com a la pedrera de Ca n'Aymerich de la nostra ciutat. A nivell 3 internacional és una de les responsables del descobriment de diversos fòssils humans, com restes de neandertals, que aporten noves dades per a l’evolució humana a Europa.

21h. Porta de l’Infern a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels i concentració a la plaça de l’Església.

21.30h Correfoc pels carrers de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de:

Diables: Dimonis Escarrufaverros de Campanet (Mallorca) (Adults i infantils) Castelldefels (Adults i infantils)

Dracs: Es Cabrot de Campanet (Mallorca) Gar-i-Got de Castelldefels

Tabalers: Tabalers del Grup de Foc de Castelldefels. Tabalers de Campanet (Mallorca). Tabalers “Desterrats de Vilanova”

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, av. Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

De 21 a 1h. El Castell de nit. Jornada nocturna de portes obertes del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies, servei de bar i música ambient.

22h. Actuació del grup de folk-indie Dear Audrey, als jardins del Castell. Grup guanyador del Vodafone Músic Awards 2015. Entrada gratuïta.

23.30h. ESPAI JOVE. Batucada pels carrers del centre des de la pl. de l'Església, fins a la pl. Joan XXIII, a càrrec de Diabòlics Músics de Sant Boi.

De 0.30 h a 3.30h. ESPAI JOVE. Concerts dels grups locals THC i La Trama, i actuació de Los Chochos, a la pl. Joan XXIII.

24h. Ball de festa major amb l'Orquestra Internacional Selvatana, a la pl. de l’Església. L'Orquestra Internacional Selvatana ofereix un ampli ventall de possibilitats musicals i d’espectacle, que van des del concert clàssic fins al ball de gala.


-Diumenge 13

10h. Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

De 9.30 a 14h. XVIII Torneig d’escacs de Festa Major.
Partides ràpides al parc de la Muntanyeta.
Trofeus per als primers classificats per categories.
Bases del torneig: www.ajedreznd.com.
Inscripcions: fins al 12 d’agost a: clubescacscastefa@hotmail.com.

D'11 a 14 h i de 17 a 19h. Jornada de portes obertes del Castell.

D'11 a 14h. Activitat familiar El laberint. Una experiència col·lectiva per a totes les edats. Una insòlita xarxa de parets transparents i passadissos franquejats per enigmàtiques portes on el que saps i el que fas crearà el teu propi camí, al c/ d'Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l'Església.

D'11 a 14h. Exposició dels gegants, dels capgrossos i del drac Gar-i-got de Castelldefels i del drac de Campanet (Mallorca), al pati de l'Edifici de la República, c/ d'Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l'Església.

19h. Holi Dolly Festival (festa holi) Un espectacle ple de colors, al parc de la Muntanyeta.
Es recomana portar roba vella.

20h. Ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, a la pl. de l’Església.

De 21 a 1h. El Castell de nit. Jornada nocturna de portes obertes del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies, servei de bar i música ambient.

22h. Sessió del DJ Plou i del DJ Christian Le Freak, als jardins del Castell. Sessió amb projeccions audiovisuals a la façana del castell, amb música electrònica, funk , disco i deep en directe. Entrada gratuïta.

23.30h. Actuació de festa major amb el grup Dr. Prats, a la pl. de l'Església.

A continuació sessió de Dj Purpur & Dj Perotutehasvisto, dj’s habituals de les festes Dirty Razzmataz. "All the hits you can imagine mixed all together (now!)". a la pl. de l'Església.


-Dilluns 14

10h. Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

D'11 a 14h. Ludobaby per als menuts de la casa (de 0 a 3 anys) i Juguipop, col·lecció de jocs populars fets amb fusta, per a tota la família, al c/ d'Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l'Església.

12h. Plantada dels gegants davant l'edifici de l'Agrupació de Cultura Popular (av. Lluís Companys, 16), i possibilitat de lliurar-los els xumets. Durant una estona els més menuts podran lliurar el seu xumet al gegant que prefereixin per deixar-lo definitivament enrere.

12.15h. Baixada dels gegants des de l’ACPC.
Recorregut: Sortida ACPC, carrer Pintor Serra i Santa i pl. de l’Església.

13h. Entrada dels gegants de Castelldefels, l’Arnau i la Jordana (barons de l'Eramprunyà), el Jaume i la Constança, i els pirates Dragut i l’Otxalí, a la pl. de l’Església.

18.30h. Espectacle familiar Rumba per Xics, a càrrec del grup Landry el Rumbero, al pati de l'Edifici de la República, c/ d'Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l'Església.

19h. Arribada dels grallers a la pl. de l’Església, des de la pl. de l’Estació per l’av. Santa Maria, amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla Toc de Vent de Castelldefels i l’Escola de Grallers de l’ACPC.

19.30h. Cercavila pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el drac Gar-i- Got, els Castellers de Castelldefels, els Gegants i Capgrossos de Castelldefels, les Gitanes de Castelldefels, Ball de Cintes, Ball de Panderetes, Colla Jove de Bastoners de l’ACPC, Colla Infantil de Bastoners de l’ACPC, Colla de Bastoners de Les Roquetes del Garraf, Ball de Gitanes de Les Roquetes, Balls Valencians del Vendrell, Ball de Pastorets i la Colla Nova de Bastoners de Castelldefels. En acabar, mostra de balls i els castellers faran un castell.

Recorregut: Sortida de la pl. de l’Església, c/ Arcadi Balaguer, c/ Dr. Ferran, c/ Llibertat, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/ Bisbe Urquinaona, c/ Primer de Maig i arribada a la plaça de l’Església.

A continuació ball de diables i declamació de les sàtires, plenes de força i rauxa, escrites en prosa o en vers, fent ús de les armes de la intel·ligència, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, a la pl. de l’Església.

De 21 a 1h. El Castell de nit. Jornada nocturna de portes obertes del Castell, amb una il·luminació especial dels jardins per a aquests dies, servei de bar i música ambient.

21.30h. Cantada d’havaneres a càrrec del grup Barca de Mitjana, i rom cremat, als jardins del Castell (aforament limitat).

De 20.30 a 24h. hi haurà servei continu del trenet gratuït des del centre a la porta del Castell i a la inversa. Parades: c/ Santiago Rusiñol cantonada amb c/ Pintor Serra i Santa i pl. del Castell.

23.30h. Actuació de Cocodrilo Club, Festa-revival, amb Albert Malla, DJ especialista en música dels 60, 70 i 80 que, acompanyat de quatre ballarines/dinamitzadores, convertiran la pl. de l'Església en una boite.


-Dimarts 15

8h. Matinades pels carrers de la ciutat, a càrrec del Grup de Grallers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla Toc de Vent de Castelldefels i l’Escola de Grallers de l’ACPC.

10h. Classe oberta de Tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang, al parc de la Muntanyeta.

12h. Sarau i escuma. Espectacle d’animació infantil amb escuma, al c/ Bisbe Urquinaona 19-21, davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Es recomana portar roba de recanvi o banyador.

De 18 a 21h. Taller de circ per a tota la família, on vosaltres mateixos sereu els protagonistes. Trapezi, maroma, xanques, hula-hoops gegants, rodets d'equilibri, monocicles, rodetes, malabars de tot tipus, saltabrinques, minitrams, etc. al c/ d'Arcadi Balaguer, cantonada amb pl. de l'Església.

18.30h. Gran Diada Castellera amb la partiucipaciò dels Xicots de Vilafranca, els Vailets de l’Empordà i els Castellers de Castelldefels, a la pl. de l’Església.

19h. Taller de country a càrrec del grup Castelldefels balla country, al c/ Bisbe Urquinaona, 19-21 (espai davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado).

20h. Partit de futbol entre UD Vista Alegre i UE Castelldefels, al Camp esportiu municipal de Can Vinader, c/ M. Aurèlia Capmany,

22h. Focs artificials al passeig Marítim entre el carrer 13 i el carrer 15.

De 21 a 24h. hi haurà servei continu d’autobusos gratuïts des del centre a la platja i a la inversa. Parades: c/ Santiago Rusiñol cantonada amb c/Pintor Serra i Santa i pg. de la Marina cantonada amb c/11.

23.15h. Concert de fi de festa amb el grup Hotel Cochambre a la pl. de l’Església.


ALTRES ACTIVITATS

-Dimarts 15

11h. Missa Patronal a l’església de Santa Maria.

12h. Processó pels carrers del centre de la ciutat, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb el suport de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels i la participació de l’associació Colla Nova de Bastoners de Castelldefels.

Recorregut: Sortida de l’església de Santa Maria, c/ 11 de Setembre, c/ Pompeu Fabra, c/ Dr. Barraquer, c/Arcadi Balaguer i arribada a la plaça de l’Església.

18h. Missa rociera a l’església de Santa Maria, amb el Coro Rociero Blanca Paloma.


-Exposició de cartells i programes antics de Festa Major
De l'11 al 14 d’agost, ambdós inclosos, de 21 a 1 h p. m.


-Diumenge 13 d'agost
d'11 a 14 i de 17 a 19 h i de 21 a 1 h p. m.
Quadres del castell (Castell)


-Fira d’atraccions De l'11 al 15 d’agost, ambdós inclosos, Plaça Teresa Claramunt


L’horari de finalització de les actuacions durant la celebració de la Festa Major serà com a màxim les 3.30 h de la matinada.