lunes, 30 de octubre de 2017

Castelldefels celebra la tradicional Castanyada i Halloween

Dimarts 31 d'octubre, Castelldefels celebra la tradicional Castanyada i Halloween amb un seguit d'activitats per a totes les edats.

La Castanyada és una festa tradicional catalana que se celebra sobre el dia de Tots Sants i prové d'una antiga festa ritual funerària. Consisteix en un àpat en què es mengen castanyes, panelletsmoniatos i fruita confitada. La beguda típica de la 'castanyada' és el moscatell. Pels volts d'aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades i calentes, i generalment embolicades en paper de diari (paperina).

Organitzada per l'Ajuntament, Castelldefels celebra la Castanyada 2017 aquest dimarts 31 d'octubre a partir de les 18 hores a l'exterior de la Biblioteca RFJ: Espai Multimèdia (C / Bisbe Urquinaona 19-21). Des del principi i fins al final de la festa es repartiran castanyes, moniatos i mistela, a més de celebrar diverses activitats:

18.30h. Espectacle: "La Castanyera perduda" a càrrec de Teatre Aula. Espectacle a partir de 2 anys, públic familiar.

21 h Cinema-Concert amb la pel·lícula: "Nosferatu, el vampir", a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca RFJ: Espai Multimèdia. Clàssica pel·lícula del cinema de terror en blanc i negre estrenada al 1922, amb música en directe. Entrada gratuïta.

Tots aquells que acudeixin disfressats de castanyer o castanyera, es portaran un llibre de regal per passar per la sala infantil de la biblioteca (fins a esgotar existències).


A més, el Casal de Joves organitza al Parc del Castell, el seu Túnel del Terror per celebrar Halloween. Tots aquells que s'atreveixin a iniciar aquest Passatge del Terror, estan citats a la porta de la Casa de la Cultura des d'on seran degudament acompanyats pel recorregut per guies una mica freaks.

L'horari del passatge serà entre les 19 i les 21h. i serà limitat al volum de joves que puguin accedir en aquest període.