lunes, 2 de marzo de 2015

L’oposició exigeix a l’alcalde del PP més transparència en el pla d’usos del nou ambulatori

Nota de premsa - PSC, ICV-EUiA i CiU reclamen el dret de la ciutadania a conèixer de forma íntegra els serveis del 3er CAP

El Partit Popular gestiona el projecte del nou ambulatori de Castelldefels d’esquenes a la ciutadania. Per aquest motiu, els grups de l’oposició (PSC, ICV-EUiA i CiU) han aprovat una moció presentada pel grup socialista en què es demana a l’alcalde, Manuel Reyes, més transparència a l’hora d’informar sobre el pla d’usos del 3er CAP.

El líder del PP va amagar durant 6 mesos la informació dels serveis del centre, tot i la insistència dels grups de l’oposició. La candidata del PSC a l’Alcaldia de Castelldefels, Maria Miranda, assegura que “aquesta manera de fer de l’alcalde em fa pensar que en aquest projecte s’amaga alguna cosa… la ciutadania no mereix un govern que faci i desfaci a esquenes de la gent”. Finalment va ser el Conseller de Salut de la Generalitat qui, a finals de 2014, va informar del pla d’usos de l’ambulatori, aprovat el mes de juliol anterior.

Un pla d’usos que, segons la resposta donada pel Conseller Boi Ruiz, a una pregunta formulada pel Grup Parlamentari Socialista, contempla els següents serveis: d’una banda, no s’amplien els serveis sanitaris de Castelldefels, sinó que es traslladen 4 metges/esses i 4 infermers/es d’atenció primària, així com el servei de rehabilitació, que fins ara hi havien al CAP del Castell. D’altra banda, s’hi ubicarà el servei del centre de salut mental d’adults, un servei d’hospital de dia de salut mental d’adults i un servei d’atenció i seguiment de drogodependències, que també donarà servei als pobles veïns.

El secretisme i manipulació que envolta el projecte arriba fins el punt que el Sr. Romo, regidor de l’Ajuntament, va explicar, en el Consell de Barri a Vista Alegre, que el consistori s’havia compromès per carta amb la Conselleria de Sanitat per cedir els terrenys. Ho va fer sense haver informat obertament a la ciutadania sobre els serveis del centre. Miranda assegura que “no és una sorpresa coneixent la praxis del PP. La voluntat d’enganyar i manipular, sumat a l’absència de diàleg amb l’oposició, perjudica a la ciutadania i al futur del municipi”.

Nota de premsa del PSC Castelldefels.