jueves, 30 de noviembre de 2017

Els Castellers de Castelldefels fan un repas als seus 35 anys de vida

En el marc de la Festa Major dHivern de Castelldefels i amb motiu del 35è aniversari dels Castellers de Castelldefels, el proper dilluns 4 de desembre, se celebrarà la xerrada-debat 35 anys de cultura i tradició. Present, passat i futur de la colla castellera del nostre poble.

Lacte commemoratiu, que es durà a terme a la Sala Margarida Xingu (19h) de la biblioteca Ramón Fernández Jurado (Carrer Bisbe Urquinaona 19-21), repassarà la història de la colla castellera de Castelldefels, la més antiga de la comarca, de la mà de quatre ponents de luxe:

            -Francesc PacoLopez i Cànovas. Fundador dels Castellers de Castelldefels, graller de lEscola de Grallers de Sitges i gran exportador als anys 80 de la cultura tradicional del Garraf tant a Castelldefels com a la resta de la comarca del Baix Llobregat.

            - Gabi Molero Cot. El que va ser el cap de colla més jove dels Castellers de Castelldefels als inicis dels 2000. Lany 2006, durant letapa dinactivitat de la colla, va marcar als Xicots de Vilafranca, don és lactual cap de colla.

            -Josep PepRibes i Garassa: Es va iniciar als Castellers de Barcelona, on va ser membre de la tècnica als anys 80. Més tard, als inicis dels anys 90 va ser cap de colla dels Castellers de Castelldefels i, actualment, exerceix de cronista casteller.

            -Jose Antonio JoseleMuñoz Galisteo: Un dels castellers de la colla més actius des de lany 2007. Actualment, és el cap de colla dels Castellers de Castelldefels.


Un cop acabada la xerrada, s'obrirà un espai de debat-col·loqui sobre l'actualitat castellera.

Des dels Castellers de Castelldefels, es convida a tots els castellers i castelleres, així com a la ciutadania en general a participar d'aquest acte, una bona ocasió per conèixer les arrels de la colla i per escalfar motors de cara a la Festa Major d'Hivern, que clourà la millor temporada de la història de la colla groga.