lunes, 19 de mayo de 2014

L'Ajuntament de Castelldefels no autoritza a l'ANC a posar paradetes informatives als carrers

Comunicat de l'ANC Territorial de Castelldefels

L’Assemblea Territorial de Castelldefels de l’Assemblea Nacional Catalana vol posar de manifest a l’opinió pública que aquest mes de maig l’Ajuntament de Castelldefels no ens ha atorgat el permís per posar els punts d’informació als carrers de la nostra ciutat. 

Aquests punts informatius consisteixen en una carpa, que habitualment situem els caps de setmana des de fa més d’un any als espais que l’Ajuntament normalment ens ha concedit. L’Ajuntament, tot apel·lant a la vigència del període de campanya electoral per a les Eleccions Europees, ens remet a la Junta Electoral per tal de demanar permisos per sortir al carrer, i la Junta Electoral ens diu amb bon criteri que no ens pot donar i denegar res, ja que no som cap partit polític.

Efectivament, l’Assemblea Nacional Catalana de Castelldefels no és cap partit polític, sinó una organització unitària, popular, transversal i democràtica, una entitat legalment registrada al municipi que en cap cas ha d’interferir en el lliure desenvolupament de la campanya electoral i que en tot aquest llarg període en què ha estat present als carrers de la ciutat sempre ha treballat respectuosament en favor dels seus objectius fundacionals.

D’altra banda, tenim constància que en altres punts del territori la nostra entitat no té cap problema per exercir aquesta activitat durant aquests dies en llocs no reservats als partits polítics i, per tant, se’ns fa difícil entendre el tracte rebut actualment per part del nostre Ajuntament.

El dia 15 d’abril vam tramitar el permís pertinent a l’Ajuntament de Castelldefels perquè ens donés una resposta, però aquesta no ens va arribar per escrit sinó de manera oral i remetent-nos a la Junta Electoral. Lògicament, ja sabem que si aquesta arriba, probablement ja no serem a temps de sortir al carrer durant el període en què se’ns ha denegat el permís per ser-hi.

Per aquest motiu volem fer saber a través de les xarxes socials i pels canals de comunicació que siguin oportuns el nostre malestar amb aquesta situació, que esperem no sigui la tònica a seguir d’aquí endavant.

ANC Castelldefels