lunes, 16 de junio de 2014

L'AAVV de Vista Alegre i Canyars acusa l'alcalde de Castelldefels d'agitador polític

Comunicat de premsa de l’Associació de Propietaris i Veïns de Vista Alegre i Canyars en relació a l’actitud de Manuel Reyes durant la Festa Popular del barri de Vista Alegre.

-Quan l’ànsia de protagonisme perverteix tot el que toca-

Durant la celebració de la darrera jornada de la Festa Popular de Vista Alegre, Manuel Reyes va tenir a bé fer unes declaracions al públic, fora de programa, que la nostra entitat li va oferir per educació i respecte institucional. El que va passar a continuació ens avergonyeix.
A Manuel Reyes li entregarem el micròfon com a alcalde però va preferir utilitzar-lo com un agitador polític, convertint una Festa oberta i participativa en el primer acte de precampanya municipal del seu partit al nostre poble.

Va abusar de la nostra bona fe i confiança: és cert que la nostra és una festa reivindicativa i que hi hem reivindicat el futur de l’Hospital de Viladecans. No era a ell però, a qui li corresponia ocupar la tribuna per comunicar la notícia: era a tots els veïns, sindicalistes, treballadors i militants polítics anònims que han lluitat i s’han mobilitzat setmana rere setmana de forma altruista i sense esperar-ne cap altra recompensa que no fos el manteniment de la sanitat pública i de qualitat a la nostra comarca. La mena de gent que treballa per als altres sense necessitat de reconeixement i de protagonisme. I d’això, Manuel Reyes va demostrar ahir saber-ne molt poc. Tan poc com de donar despostes quan toca: li recordem que la reivindicació central d’aquesta festa, i de la qual no en va dir res, era “Menys corrupció, més ocupació”.

Entenem el seu nerviosisme davant dels resultats del PP a Castelldefels en les darreres eleccions europees, on va quedar com a tercera força política per darrera del PSC i d’ERC, però no acceptarem que s’instrumentalitzi la feina de la nostra entitat. Per aquest motiu considerem que la intervenció de l’alcalde va estar fora de lloc i demanem disculpes a tots els qui s’hagin sentit agreujats. No acceptarem mai que ni les institucions ni les lluites col·lectives per defensar-les i millorar-les, es converteixin en una plataforma propagandística d’exaltació personal.

Finalment, volem manifestar la solidaritat de la nostra entitat amb la lluita que manté l’Associació de Veïns del Baixador per tal de tornar a dignificar la platja de Castelldefels i amb els treballadors de SERSA que veuen els seus llocs de treball en perill.

 A Vista Alegre, Castelldefels, 9 de juny de 2014.
 El president de l’Associació de Propietaris i Veïns de Vista Alegre i Canyars.