jueves, 30 de octubre de 2014

COMUNICAT CONJUNT DE CIU, ERC, PSC, ICV-EUiA, i CUP DE CONDEMNA A L’EXHIBICIÓ FEIXISTA D’AHIR AL PARLAMENT

Davant dels fets ocorreguts avui a l’hemicicle del Parlament de Catalunya protagonitzats per un dels convidats del Partit Popular que en haver estat expulsat per la Presidenta del Parlament ha efectuat la salutació romana al crit de “Viva España” corejat pels aplaudiments d’altres, els grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP volem mostrar la nostra indignació i el nostre rebuig a aquesta exhibició de simbologia feixista.

La salutació romana va ser recuperada per Mussolini convertint-la en un model per a la salutació nazi i va ser utilitzada durant les dictadures feixistes a Alemanya i a Espanya. També actualment la continuen utilitzant els grups feixistes a Espanya i a Catalunya.
Per aquest motiu manifestem la nostra preocupació demanant alhora que aquest no sigui un episodi insignificant per a la nostra societat ni per a les nostres institucions i que tant el Govern de la Generalitat com la Mesa del Parlament prenguin les mesures oportunes davant dels fets. Així mateix exigim que el grup del Partit Popular, que ha estat qui ha convidat aquests senyors al Parlament, condemni aquesta exhibició feixista de forma clara i contundent.
Manifestem el nostre malestar i la nostra intranquil·litat per la proliferació d’agressions i exhibicions feixistes al carrer i a les institucions arreu d’Europa i fem una crida a la societat i als partits polítics per continuar treballant en espais unitaris com ho és Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya per eradicar el feixisme.
Feixisme mai més, ni aquí ni enlloc!