viernes, 24 de octubre de 2014

ICV Castelldefels engega un procés de primàries obertes per escollir cap de llista

El passat 21 d'octubre la reunió de l'assemblea local d'ICV Castelldefels aprovava la normativa del procés d'elecció de candidat o candidata a cap de llista d'ICV de la localitat, a les Eleccions Municipals del proper mes de maig de 2015, amb l’objectiu d’incrementar la participació de la ciutadania i la transparència de l’organització, així com ampliar els espais de debat polític i apropar la relació entre candidat o candidata i l'electorat.

ICV Castelldefels aposta per realitzar l'elecció del o la cap de llista per a les properes municipals, mitjançant un sistema que sigui obert a la ciutadania: les primàries obertes, on podrà participar tota la gent de Castelldefels que així ho desitgi, en els marcs que s'estableix a la normativa aprovada.

Per participar al procés, tan sols cal inscriure’s en un cens d’electors i electores, aquest cens estarà obert fins el moment de la votació, també es pot fer prèviament a través del formulari de la web www.iniciativa.cat/castelldefels.

Tal i com s'explica a la campanya "Movem Castelldefels" les persones que s’inscriguin en el cens d’electors i d’electores tenen dret a participar en l'elecció del o de la cap de llista, a ser elegible com a cap de llista amb un mínim de 5 avals de l'organització, a participar en l’elaboració del programa electoral, a rebre compte i fer seguiment de la confecció de la llista electoral, dels acords de governabilitat i de l'estratègia política i dels compromisos electorals del grup municipal resultant.

Tal i com estableix la normativa del procés de primaries, el termini per la presentació de candidatures amb els avals corresponents, és des del 22 d'octubre al 6 de nombre. L'11 de novembre en reunió de l'Executiva local es proclamaran el llistat definitiu de candidatures, obrint període de campanya fins el 27 de novembre. En cas d'una única candidatura, es celebrarà una assemble oberta per la seva ratificació, en cas de més d'un candidat el diumenge 30 de novembre, serà la data de votació oberta de les candidatures presentades i posterior proclamació del candidat o candidata elegit.

Per conèixer els detalls del procés, podeu descarregar el reglament de primàries a www.iniciativa.cat/castelldefels