martes, 11 de noviembre de 2014

El PSC denuncia que l’Ajuntament de Castelldefels hagi de ser qui suporti el cost de prop de 1,8 milions d’Euros per a la construcció del quart institut

L’alcalde del PP ha optat perquè sigui el municipi qui es faci càrrec del cost del nou institut, enlloc d’exigir a la Generalitat que compleixi amb la seva obligació de construir-lo.

El Ple de l’Ajuntament de Castelldefels del passat 25 de setembre, per unanimitat, va aprovar un Conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el consistori de la localitat. Segons aquest acord, l’Ajuntament es compromet a “executar al seu càrrec la construcció dels edificis necessaris per la posada en funcionament” del quart institut de Castelldefels.

El Grup Municipal Socialista va votar a favor del conveni perquè la construcció d’aquest institut ha de permetre que els estudiants que estan ubicats a les instal·lacions de l’antiga escola Lluís Vives ocupin el nou centre. Malgrat aix , la candidata socialista a l’alcaldia de la nostra ciutat, Maria Miranda, va lamentar la gestió política duta a terme per l’alcalde del PP qui, lluny de fer valer l’acord aconseguit per l’anterior govern municipal, que preveia la construcció del quart institut al costat de l’escola Gar i Got amb càrrec exclusivament als pressupostos de la Generalitat, ha optat perquè ara sigui el municipi qui assumeixi el cost de 1.796.700€ per la construcció del nou equipament. 

Aquest cost recaurà en les butxaques dels ciutadans de Castelldefels, quan l’Estatut d’autonomia de Catalunya deixa molt clar que, correspon a la Generalitat, en matèria d’ensenyament no universitari, la creació dels centres públics. Serà la primera vegada en democràcia que, a la nostra ciutat, l’Ajuntament s’hagi de fer càrrec de la construcció d’un equipament educatiu sense contrapartida i sense que pugui recuperar més endavant la quantitat avançada. A més a més, com que el conveni tampoc contempla el cost del mobiliari, també podria ser que fos el municipi qui hi acabés fent front.

Les Diputades del Grup parlamentari socialista, Rocío Martínez-Sampere i Eva Granados Galiano, han presentat a la Mesa del Parlament una proposta de resolución instant al govern de la Generalitat a comprometre’s a restituir les aportacions econ miques municipals que es destinaran a la construcció d’aquest nou institut, així com a fixar un calendari de retorn de mateixes.