jueves, 6 de noviembre de 2014

I tu, aniràs a votar?

El 9N divideix Castelldefels entre defensors i detractors de la consulta

A només quatre dies per al 9 de novembre no hi ha res en clar sobre la consulta promoguda pel Govern de la Generalitat, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els diferents partits a favor de la independència de Catalunya. Es celebrarà el nou 9N? Vindran els tancs? Intervindrà la policia?

A Castelldefels, però, tenim una cosa clara: si hi ha consulta ja coneixem els tres punts habilitats per anar a votar. La Generalitat ha posat a disposició del 9N l’Institut Josep Lluís Sert, on hi haurà 15 meses electorals, l’IES Les Marines, amb 14 i l’IES Mediterrània, amb 20 meses. Per saber a quin dels tres centres cal adreçar-se és necessari omplir un formulari amb la direcció, el municipi que consta al DNI i el primer cognom a la web www.participa2014.cat.

L’Ajuntament de Castelldefels ha criticat recentment la falta d’informació per part de la Generalitat sobre la celebració del procés participatiu. En aquesta línia el regidor de Governació i Via Pública, David Solé (PP), ha afirmat que “l’Ajuntament no té ninguna comunicació de la Generalitat de que es vagi a celebrar al municipi cap esdeveniment i, per tant, el dispositiu preparat per la Policia Local per al dia 9 es el mateix de qualsevol altre diumenge de mes”.

Castelldefels és un dels quatre municipis catalans que ha rebutjat recolzar la consulta del proper 9 de novembre. Tot i així, la ciutat ha acollit diversos actes a favor del dret a votar com la manifestació davant de l’Ajuntament del 30 de setembre i la giga-enquesta del que es va fer l’11 d’octubre promoguda per l’ANC.

Defensors i detractors de la consulta del 9 de novembre a Castelldefels. I tu, aniràs a votar?