viernes, 14 de noviembre de 2014

ICV-EUiA diu que Manuel Reyes ha col·locat la primera pedra d'un Passeig Marítim que no ofereix garanties

El PP col·loca la primera pedra, de la III fase del Passeig Marítim sense un calendari establert de les obres, donant el tret de sortida a la seva campanya electoral

Els regidors d’ICV-EUiA, Lourdes Carreras, Candela López i Jesús Rodríguez, no assisteixen a l’acte de l’alcalde de la III Fase del Passeig Marítim en considerar que aquest no és el projecte que ells defensen. Denuncien la falta de diàleg i l’obscurantisme, preses i manca de rigor i de consens polític, amb què s’ha portat a terme el projecte. Consideren que el cost final va en detriment de la qualitat de l’obra, d'un inexistent tractament ambiental i en els serveis oferts finalment.

Els regidors i regidores d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Castelldefels han dit que “l’alcalde, Manuel Reyes, ha col·locat avui la primera pedra d’un Passeig Marítim que no ofereix les garanties necessàries per la ciutadania.” “El projecte s’ha fet ràpid i malament i sense comptar amb el consens polític ni amb la ciutadania, per un únic motiu: les preses electorals de l’alcalde Reyes”, ha dit la regidora del grup municipal d’ICV-EUiA, Candela López al mateix temps que ha posat de relleu que el cost final del projecte és un 40% menor del pressupostat inicialment pel Govern municipal del PP “i això tindrà repercussions en la qualitat de l’obra, en el tractament ambiental i paisatgístic (pràcticament anul·lats) i en els serveis oferts finalment”.

De fet, des del grup municipal d’ICV-EUIA consideren injust que sigui l’Ajuntament qui hagi d’acabar finançant part de l’obra “en considerar-se insuficient el finançament que aporta el ministeri”, afirma Lourdes Carreras, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA. Per tot això, la regidora de la coalició creu que “la ciutadania de Castelldefels acabarem pagant la III Fase del Passeig Marítim quan actualment les necessitats socials a la nostra ciutat són unes altres i han augmentat. Totes aquelles accions d'elevada despesa s'haurien d'analitzar prioritzant que les primeres necessitats de la gent estiguin cobertes”. La regidora acaba dient que “en el cotext de crisi, potser calia esperar una mica més i reformular el projecte al costat dels veïns, de tots els veïns, per què és un tema de model de ciutat, de platja, de turisme, d'oci, etc.”

I és que Carreras creu que el projecte aprovat finalment pel Govern de Manuel Reyes “està fet des d’un únic punt de vista: l’electoralisme”. “Els ciutadans de Castelldefels mereixen un projecte de qualitat del qual tots i cadascun ens en sentim orgullosos i no un projecte fet des de la precipitació i sense la participació de la ciutadania”. La regidora de la coalició ha dit que no és el primer cop que Reyes fa electoralisme d’aquesta obra i ha recordat la visita de Miguel Ángel Arias Cañete com a candidat del PP a les darreres eleccions europees.

“Aquesta obra és massa important per tots els ciutadans de Castelldefels”, afirma Candela López; “el tercer tram del passeig marítim era un projecte necessari per Castelldefels, ciutat on el turisme és una de les principals activitats econòmiques de la ciutat i on era necessari completar el front marítim de la ciutat, després d’haver arreglat els dos primers trams, però no a qualsevol preu ni de qualsevol manera.”

L’organització per part dels veïns i veïnes en la Plataforma Stop Fase III, ha estat el que finalment ha impedit que la posada en marxa d’aquesta obra fos un problema afegit pel barri, “les millores incorporades en el projecte final han estat aportacions dels veïns que s’han organitzat davant l’opacitat i la manca de consens i informació que l’Ajuntament ha practicat amb aquest projecte des de l’inici de legislatura, negant la possibilitat que el Passeig fos un projecte de convivència” afirma López que assegura que “ha estat la gent qui ha motivat un canvi d’actitud per part de l’alcalde Manuel Reyes, en aquests darrers mesos, que veia en risc el seu projecte, i s'ha vist obligat a reaccionar davant les seves peticions. Però les modificacions són insuficients i l'oportunisme, massa gran".

Per tots aquests arguments, des del grup municipal d’ICV-EUiA creuen que l’alcalde “no ha posat avui la primera pedra de la darrera fase del Passeig Marítim que tots mereixem, sinó que l’alcalde ha donat el tret de sortida a la seva campanya electoral pensant més en la seva projecció pròpia que en els interessos de tots els ciutadans i ciutadanes de Castelldefels”.