viernes, 4 de marzo de 2016

Les coses Clares (Nota de prensa de Castelldefels Si Pot)

Nota de prensa de Castelldefels Si Pot - Com ja és sabut, Castelldefels si pot patim un greu problema intern. Un segment de la organització pretén fer-se passar per la totalitat del partit i ha realitzat un pseudoprocés d’expulsió dels militants que dirigim la organització i que n'ostentem la representació institucional a l’Ajuntament.

Vist el ressò que ha causat el conflicte provocat per aquest grup de dissidents, i la tergiversació que se n'està fent, ens sentim en la necessitat d’aclarir com ha anat tot per tal de ser lleials a la resta de afiliats i als nostres votants.

En un procés plegat d’irregularitats ens imposem com a obligació posar llum i taquígrafs a la situació. Així doncs, aquest és el relat dels fets:

Vistes les maniobres d'un sector del nostre entorn per fer-se il·legítimament amb el control de la organització, va caldre establir que qui forma part del partit polític CSPOT de ple dret, són els qui composen la llista electoral.

El divendres 25 de desembre, dia de Nadal, es va convocar una assemblea pel dilluns dia 28 de desembre. Cal dir que, es va demanar l’ajornament d’aquesta assemblea donat que aquest dia marxàvem de viatge. (es pot consultar els correus electrònics).

En aquesta assemblea a la qual no hi estaven citats tots el membres de ple dret, però sí, altres persones alienes a la llista electoral, a les quals se’ls hi va donar dret de vot, es varen acordar qüestions que no figuraven a l’ordre del dia. Una d'aquestes qüestions va ser la revocació del legítim grup promotor i l'elecció d'una nova direcció. Així mateix, sense complir els estatuts també es va escollir una comissió de garanties sense haver respectat, paradoxalment, les garanties mínimes que estableixen els estatuts de CSPOT.

També se'ns acusa d’haver pres decisions transcendents en el procés de negociació del pacte de govern tal i com són l'adhesió a l'AMI, l'aprovació del propi pacte de govern i la participació en el govern de la ciutat.

Res de tot això és veritat: l’adhesió a l'AMI és va aprovar en assemblea, el pacte de govern és va aprovar en assemblea i la participació en el govern de la ciutat es va aprovar en assemblea de CSPOT. I no només es va aprovar internament sinó que ho vam publicar als nostres mitjans de comunicació el 12 de juny de 2015, per tal d'informar-ne el conjunt de la ciutadania.( web pàgina de facebook.)

ELS COMPTES CLARS

També se’ns acusa lucrar-nos amb el nostre càrrec a l'Ajuntament. I quina es la veritat de tot plegat?. La Isabel Cabello malgrat dedicar més del cent per cent del seu temps al càrrec de regidora de serveis socials, percep una retribució del 75% del salari establert per a regidors, a més a més com ja s'ha anat informant, com que supera en 150€ tres vegades el SMI en fa donació a entitats sense afany de lucre. Es pot veure els rebuts de les esmentades entitats.

Àlex Company no rep cap prestació salarial, percep dietes per valor de 1.190 € deu mesos a l'any. I d'aquesta quantitat, també aporta per les donacions. Es pot consultar els rebuts de les donacions.

La Mercedes Fernández, tot i que la seva jornada de treball es completa, té una retribució mensual del 50% del salari que perceben els càrrecs de confiança, i suposa un total de 1.258€. Cal recordar, ara i aquí, que el seu nomenament va ser aprovat per l’assemblea de CSPOT.

Pel que fa a l’aportació del grup municipal, és de 533,86 € i 268 € per regidor destinades a despeses de representació, cal informar que la Sra. Cabello i el Sr. Company han renunciat a aquesta aportació personal per destinar-la a les despeses, legalment autoritzades, com ara lloguer i manteniment del local del partit, entre d’altres. Es pot consultar la comptabilitat del Grup Municipal.

Pel que fa al Partit Polític, aquest no disposa de cap ingrés i per tant, no existeixen diners. En quan a la subvenció en funció dels vots obtinguts, que l’Estat atorga als partits polítics per les despeses de campanya electoral, a dia d’avui no s’ha rebut.

COMPLIMENT DEL PROGRAMA

Castelldefels Si Pot es va presentar a les eleccions municipals amb un programa electoral elaborat a tal efecte i que s’està complint. I com no pot ser d’una altre manera, així seguirà fent-se. És fàcil comprovar-ho. Només cal veure el programa i la nostra acció com a regidors.

L’acció de Govern de Castelldefels, es basa en el programa de les quatre forces polítiques que el composen. I en aquest sentit s’està elaborant el PAM. Cal dir què, les diferències de programa d’aquestes quatre forces polítiques son mínimes.

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT

Podríem entrar en un extens debat dels motius i egos personals que han dut a aquesta situació, però aquí no és el lloc. Nosaltres aportem dades, proves documentals que tiren per terra les acusacions i aportem la feina feta. FETS, no PARAULES. A partir d’aquí que cadascú tregui les seves conclusions.

El dia 25 de gener, nosaltres i la resta de afiliats que no van ser convocats a la pseudo assemblea del dia 28, vam presentar una demanda judicial, que ara s’amplia per danys i perjudicis.

Castelldefels, a 3 de març de 2016

Els membres fundadors de CSPOT:
Alex Company (Portaveu de CSPOT) i Isabel Cabello (Coordinadora Adjunta de CSPOT)