lunes, 25 de abril de 2016

Petita gran actuació dels Castellers de Castelldefels a Les Roquetes

Ahir diumenge els Castellers de Castelldefels es van desplaçar a Les Roquetes del Garraf per participar, juntament amb els Castellers de les Roquetes i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, en la Diada de Sant Jordi que se celebrava a la Plaça Llobregat d'aquest barri de Sant Pere de Ribes.

Volien descarregar el primer castell de 7 de la temporada en aquesta plaça, i la feina als assajos així ho pronosticava, però les absències d'última hora els van deixar amb alguns forats a la pinya que no podien omplir i van haver de canviar de plans. El canvi, però, va implicar algunes estrenes als troncs que van convertir una diada amb castells de 6 en una gran ocasió per fer molta feina d'aquella que no llueix massa, però que és difícil i alhora molt necessària.

Així, els Grocs van obrir la seva actuació amb un castell bàsic de 6, el 4 de 6, en què la Marina, que fins ara havia fet de dosos, s'estrenava a terços. Tot i que la Marina va pujar nerviosa –tal i com ella confessava després -  el castell es va descarregar amb prou seguretat. Primer èxit de la jornada.

A segona ronda van intentar un 3 de 6 amb l'agulla també difícil, en què s'estrenaven l'Andrea i la Carla - que fins ara havien fet d'enxanetes -  al pis de dosos. Els nervis i la indecisió de la canalla van fer que el castell s'hagués de desmuntar, però el van tornar a intentar a la ronda de repetició i, aquest cop sí, el van descarregar, tot i que el van haver de treballar una mica. Segon èxit de la diada.

A tercera ronda van optar per un 2 de 6 molt pesat, amb el tronc del futur 2 de 7, però només fins a quarts, que en aquesta ocasió feien de dosos. Era una prova de foc per a la pinya, que encara necessita assaig per aconseguir aguantar la torre de set. I va sortir més que bé. Tot i la lentitud en el pas de l'enxaneta, la pinya es va mantenir ferma, encara que algunes mans van arribar al límit de les seves forces. Tercer èxit de la diada.

Van tancar l'actuació amb un pilar de 4 de comiat en què també hi va haver una estrena, la del Lluïset, que fa de primeres mans i que ara ja podrà dir que, a més a més, és pilaner.

La propera actuació dels Grocs serà el 15 de maig a l'Aplec de Bruguers, on actuaran amb els Encantats de Begues.

Salut i castells.