martes, 17 de mayo de 2016

Primer 5 de 6 de la temporada dels Castellers de Castelldefels

Crónica de Els Grocs - Diumenge passat, 15 de maig, els Castellers de Castelldefels vam participar en l’Aplec que se celebra cada any a l’esplanada davant l’Ermita de Bruguers i que organitzen conjuntament els Ajuntaments de Begues i Castelldefels.
Malgrat que, per manca de temps, només se’ns permet aixecar un castell, a banda dels pilars, l’Aplec de Bruguers és una cita important al nostre calendari, ja que és la diada en què vam fer la nostra primera actuació fora de casa, ara fa 34 anys. Fins al 2012, érem l’única colla castellera de l’Aplec, però al 2013 es va fundar la colla castellera de Begues, els Encantats de Begues i, des de llavors, ells també hi participen.
En aquesta ocasió, vam obrir l’actuació descarregant dos pilars de 4 simultanis força novells que ens van fer patir una mica. A continuació, a l’única ronda de castells, vam aconseguir descarregar un 5 de 6 molt parat – el primer de la temporada – amb molts canvis al tronc i un parell de dosos novells que, de mica en mica, s’estan consolidant en aquesta posició i que diumenge van demostrar que estan progressant molt i molt de pressa. Per acabar l’actuació, vam descarregar un 4 de 6 de germanor amb els nostres companys el Encantats de Begues, a més del pilar de 4 de comiat.
La propera parada serà el diumenge 29 de maig al migdia a Vilafranca del Penedès, on actuarem al costat dels Xicots de Vilafranca, els Castellers de Sabadell i els Minyons de l’Arboç