jueves, 13 de octubre de 2016

Els Castellers de Castelldefels porten dos castells de 7 a la Trobada del Baix Llobregat

Cronica El Grocs - Ahir el Castellers de Castelldefels van participar en la XXII Trobada de colles Castelleres del Baix Llobregat, que enguany es va celebrar a Sant Feliu de Llobregat i va comptar amb la participació de dotze colles.

Malauradament, un lleu plugim, present i persistent durant pràcticament tota la diada, va obligar a totes les colles a muntar els seus castells a corre-cuita, sempre amb la incertesa de si podrien seguir endavant amb les actuacions o si haurien d’aturar-ho tot per traslladar-se a un lloc alternatiu a cobert.

Els de Castelldefels han participat a 16 de les 22 edicions de la Trobada del Baix però, fins ara, només hi havien aconseguit descarregar un sol castell de 7, en una sola ocasió. Va ser a la segona edició de la Trobada, ara fa vint anys, en què van descarregar un 3 de 7.

Les seves actuacions en aquesta diada han estat, doncs, sempre modestes i a vegades fins i tot nefastes, i la manera com vam començar ahir, amb un intent desmuntat del 4 de 7, feia pensar que aquest any no seria pas una excepció.

La tenacitat i determinació de la colla, però, van obrar el miracle i, en segona ronda, van aconseguir descarregar un 4 de 7 paradíssim, el primer descarregat fora de casa i segon de la temporada. A tercera ronda van tornar a fer un intent desmuntat, en aquest cas d’un 3 de 7. La pluja refermava, totes les altres colles – amb l’excepció dels Carallots – ja havien completat els seus tres castells i alguns ja donaven la diada per acabada, però els Grocs no es volien donar per vençuts i van decidir tornar a intentar el 3 de 7 en ronda de repetició. I aquest cop sí que el van descarregar, encara que el van haver de treballar de valent. Van tancar l’actuació amb el pilar de 4 de comiat.

Així, ahir els Grocs van descarregar dos castells de 7 en una mateixa diada fora de casa, un fita que no havien aconseguit encara aquesta temporada. I els van descarregar a una Trobada del Baix, una fita que no havien aconseguit mai abans. Segueixen, doncs, trencant registres.

La propera parada serà aquest dissabte a la tarda a Cerdanyola, on actuaran al costat dels Castellers de Cerdanyola i els Esperxats de l’Estany amb motiu del 18è aniversari de la colla local.