martes, 8 de noviembre de 2016

Diada curta de camises dels Castellers de Castelldefels a Castelló d’Empúries

Crònica dels Grocs - Ahir diumenge els Grocs ens vam desplaçar fins a Castelló d’Empúries per participar, juntament amb la Colla Jove de l’Hospitalet i la colla amfitriona, en la Diada de Final de temporada dels Vailets de l’Empordà.
Com el trajecte era llarg, vam optar per anar-hi en autocar, però ni això, ni el fet que la diada fos en diumenge, van aconseguir arrencar de la poltrona a un gran nombre de castellers. Potser el fred, o les previsions de pluja, o les dues hores de viatge, van fer enrere a més d’un i de dos. O potser va ser una mala passada del destí, que va fer que a tothom li sorgís un compromís ineludible just ahir al matí. El cas és que érem tan pocs que vam haver de portar castells bàsics de 6, cosa que no passava des de principi de temporada.
Ja només ens queden dues actuacions abans de la nostra diada de Festa Major d’hivern, l’última de la temporada i la més important per a la colla. I si hi volem llençar grans castells, hem de ser capaços de portar construccions de 7 a les dues actuacions que ens queden. Això no ho podrem fer, però, si no aixequem tots i totes el cul de la cadira, ens comprometem i fem un últim esforç. Sense pinya no hi ha castells. I això, ahir, va quedar ben palès.
No va ser, malgrat tot, una diada infructuosa. Els Grocs sabem treure-li el suc a qualsevol situació, per difícil que sembli, i ahir va quedar més que demostrat. Al primer castell – un 3 de 6 – vam tenir una estrena important: la Mariona, que va coronar el seu primer castell a plaça com a acotxadora. Felicitats! Als altres dos castells – un 3 de 6 amb l’agulla i un 4 de 6 – una de les nostres dosos més veteranes – la Marta – es va consolidar al pis de terços i es perfila ja com a futura quarta dels castells de 7. També vam aprofitar per seguir rodant castellers, tant de tronc com de pinya. La cirereta de la diada va arribar, però, a la ronda de pilars, en què vam descarregar un pilar de 5 amb una nova alineació. 
La propera parada serà diumenge vinent al migdia a Calella, a la III Diada Maduixota, on actuarem al costat dels Castellers de l’Alt Maresme i els Xerrics d’Olot.