martes, 15 de noviembre de 2016

Els Castellers de Castelldefels a un pel de decarregar 3 castells de 7 fora de casa

Crònica dels Castellers de Castelldefels - “Llums i ombres”, així descriu l’Òscar, un dels nostres castellers, la diada d’ahir diumenge a Calella, on vam actuar al costat dels Xerrics d’Olot i dels amfitrions, els Castellers de l’Alt Maresme.
Tal i com diu l’Òscar, va ser una molt bona diada, una de les millors de la nostra història. Ho va ser perquè vam carregar el 3 de 7 amb l’agulla, quan feia més de vint anys que no carregàvem un castell de 7 i mig fora de casa, si no comptem l’actuació del Concurs de castells d’enguany a Torredembarra. Ho va ser, també, perquè portàvem en cartera la mateixa actuació que vam fer la temporada passada a la nostra diada més important de l‘any a casa, que també és l’última de la temporada, la de Festa Major d’hivern. Ho va ser perquè, a més de carregar el 3 de 7 amb l’agulla, vam descarregar el 4 de 7 i el pilar de 5. I ho va ser, sobretot, perquè disposàvem de prou camises per tancar totes les pinyes.
Tot i això, vam marxar de plaça amb un cert regust amarg, perquè vam estar molt a prop d’aconseguir l’objectiu marcat, que era descarregar 3 castells de 7 fora de casa, però finalment no ho vam aconseguir. La caiguda del pilar del 3 de 7 amb l’agulla va deixar aquest castell en només carregat, tal i com ja ens va passar al Concurs de castells. I el tercer castell de 7 que portàvem preparat, el 3 de 7, un castell que ja hem descarregat nou vegades aquest any, va quedar en intent desmuntat per indecisió de la canalla, després de provar-lo a segona ronda i a la ronda de repetició.
Vam demostrar, això sí, que aquests castells els tenim més que assolits i que la feina que estem fent, assaig rere assaig, està donant ja els seus fruits. Ara toca seguir preparant-nos per poder portar a plaça la nostra millor actuació a la Diada de Festa Major d’hivern, que es farà el 8 de desembre a la tarda a la Plaça de l’Església de Castelldefels. Com diu l’Óscar, “queda un grapat de feina, tant a nivell de canalla, com a nivell de tronc, com a nivell de pinya. És el moment d’omplir el local cada dimarts i cada divendres, és el moment de treure l’actitud que ens caracteritza, és el moment d’oblidar petites diferències entre nosaltres i concentrar-nos en allò que és realment important. És el moment, al cap i a la fi, que tots portem esperant des que va començar la temporada.”
Abans de tot això, però, tenim encara una última actuació fora de casa, el proper dissabte 19 de novembre al migdia a Escaldes-Engordany, on actuarem al costat dels Castellers d’Andorra.