miércoles, 26 de febrero de 2014

L’Ajuntament de Castelldefels es posicionarà aquest dijous sobre la LRSAL i la llei Gallardón

El ple de l’Ajuntament de Castelldefels d’aquest dijous, 27 de febrer, s’haurà de posicionar davant dues de les principals lleis impulsades pel PP des del Govern de l’Estat,  acordades ambdues per la majoria del Ple, deixant d’aquesta manera el PP en minoria i fent palesa la manca de governabilitat amb la que compta actualment l'Ajuntament de Castelldefels que està encapçalat per un alcalde sense majoria i amb el suport de l’AVVIC, un regidor d'Unió i el Sr. Barona com a regidor trànsfuga.

La primera de les mocions demana, en primer lloc, presentar davant el TC un recurs d’inconstitucionalitat davant l’impuls, per part del Govern de Mariano Rajoy, de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local aprovada el passat mes de desembre del 2013. El text de la moció també demana sol·licitar un dictamen al Consell d’Estat sobre la viabilitat d’aquesta llei des d’un punt de vista local així com donar totes les competències al alcalde per tal de tirar endavant els tràmits necessaris per tal de dur el primer i el segon punt de la moció a terme.

Pel que fa a la segona de les mocions, sobre la reforma de la vigent legislació sobre el dret a l’avortament, el text de la moció presentada per ICV-EUiA i altres grups, demana al Govern de l’Estat la retirada immediata de la Llei Gallardón així com que l’Ajuntament posi en marxa campanyes extraordinàries d’educació sexual, us del preservatiu i altres mètodes anticonceptius que estiguin destinades a tota la població i en especial atenció als més joves.

En cas que la Llei Gallardón segueixi el seu curs, la moció demana a l’equip de govern de l’Ajuntament una campanya de difusió amb l’objectiu que les dones que tinguin dificultats per poder interrompre el seu embaràs rebin suport jurídic i psicològic així com suport social.

D’aquesta manera, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, s’haurà de posicionar davant la reforma impulsada pel seu company de partit, el ministre Gallardón, després que les Dones amb Iniciativa al Baix Llobregat li van entregar una carta el passat dissabte per a què fes públic el seu posicionament davant la derogació de l’actual Llei del dret a l’avortament.

L’entrega al registre de l’Ajuntament de Castelldefels d’aquesta missiva va estar emmarcada en una acció directa que les Dones amb Iniciativa del Baix Llobregat van fer abans del començament de la seva 3a Assemblea que es va celebrar a Castelldefels i on també va assistir la coordinadora nacional ecosocialista, Dolors Camats.

En aquest sentit, la regidora d’ICV-EUiA al consistori municipal, Candela López, ha volgut emplaçar a l’alcalde de Castelldefels a “no fer seguidisme d’una reforma de l’avortament que implica el retorn 30 anys enrere en matèria de drets de les dones i el dret a decidir sobre el seu propi cos” i que “defensi els ajuntaments i el municipalisme com la primera trinxera davant les necessitats socials que avui tenen els ciutadans i ciutadanes”, en referència a la moció que demana recórrer la LRSAL. “Fem que l’Ajuntament de Castelldefels sigui un clam unànime davant l’atac a les competències de les administracions locals i davant l’atac al dret a decidir de les dones sobre el propi cos que representa la llei Gallardón”, ha conclòs la regidora ecosocialista.

ICV Castelldefels.