miércoles, 8 de junio de 2016

Castelldefels serà aquest dissabte la capital bastonera de Catalunya

Castelldefels serà, aquest dissabte 11 de juny, la capital bastonera de Catalunya. La 41a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya és l’esdeveniment que aplegarà en Castelldefels, totes les colles bastoneres dels Països Catalans. Durant la jornada, es faran cercaviles i balls a les places, que ompliran de música i color la nostra ciutat.

Més de 2.000 bastoners i bastoneres de tot el territori català, a més dels Bastoners d'Algemesí (Patrimoni de la humanitat), participaran en les Cercaviles que recorreran els carrers de la nostra ciutat a partir de les 18h.

El ball de bastons és una dansa tradicional que forma part de la cultura popular catalana. Trobem les primeres referències escrites al 1511, durant el banquet de noces del Comte Ramon Berenguer IV amb Peronella d’Aragó.

El vestuari comú a totes les colles que el ballen és el calçat - que acostuma a ser l’espardenya -, els pantalons blancs, el faldellí, la faixa de color, la camisa blanca, els camals amb picarols i un mocador de color creuat al tors. Aquest ball utilitza, com a element principal, un o dos bastons i l'acció de picar entre ells al ritme de la música.

La Colla Jove de Bastoners de Castelldefels es va crear al 1990 i, des de llavors, ha participat en totes les Festes Majors de Castelldefels i en totes les Trobades Nacionals. Aquest any organitza, conjuntament amb l’Ajuntament de Castelldefels i la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, la 41a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya.

Programa de la jornada

18h. Inici de la cercavila distribuït en 3 recorreguts diferents:

- Recorregut 1, sortida de la plaça Joan XXIII
- Recorregut 2, sortida de la Plaça Colom
- Recorregut 3, sortida de la Plaça Sant Jaume

20-20.30h. Finalització de les cercaviles i ball final, al parc de la Muntanyeta.
21-22h. Sopar dels participants, al parc de la Muntanyeta.
22-2h. Concert del grup Folkatr3s i DJ Sendo, al parc de la Muntanyeta


A causa de les cercaviles es produiran afectacions al trànsit i els accessos a guals de 18 a 20 hores en tot el centre de la ciutat segons s'indica en el plànol adjunt.