jueves, 11 de agosto de 2016

Diada amb moltes baixes dels Castellers de Castelldefels a l’Arboç

Aquest diumenge al migdia els Grocs es van desplaçar fins a l’Arboç per participar, juntament amb els Minyons de l’Arboç i els Xiquets d’Alcover, en la Diada pre-festa major d’aquesta bonica població del Baix Penedès.
Era l’última actuació abans de la Festa Major i volíen aprofitar-la per acabar d’assajar les estructures i les pinyes que necessitaran la setmana que ve. És per això que portàven preparada la clàssica de 7, tot un repte si tenim en compte que la temporada passada la van completar al mes de novembre a Calella, quan feia ja 19 anys que no la completàvem fora de casa.
Quan van arribar a la Plaça de la Vila, però, ja van veure que la clàssica no era factible, ja que no teníen prou mans ni per tancar el primer cordó del 4 de 7. Van decidir, llavors, treure-li els pis de terços al 4 de 7 i fer un 4 de 6 per rodar la pinya i els segons. A causa d’algunes absències i lesions d’última hora, el 3 de 7 tampoc no estava massa clar, però aquest castell el tenen ja prou assolit i van decidir fer els canvis necessaris i intentar-lo igualment.
Així doncs, van començar l’actuació amb el 2 de 6 pesat, que van descarregar sense problemes. A segona ronda van intentar el 3 de 7, que va pujar molt ferm i amb bones mides, però que va quedar en intent desmuntat per indecisió de la canalla. Després de descarregar el 4 de 6 a tercera ronda, van optar pel 3 de 6 amb l’agulla a la ronda de repetició, un castell que van descarregar també sense despentinar-nos massa. Per acabar, un pilar de 5 molt maco amb una alineació que encara no s’havia provat a plaça.
Una actuació modesta, doncs, allunyada de les seves pretensions, però igualment útil de cara a la Diada de Festa Major, una diada en què esperen disposar de tots els seus efectius i en què, si tot va bé, pot ser històrica. Serà el dilluns 15 d’agost a les 17h. a la Plaça de l’Església i comptará amb la participació dels Castellers de les Roquetes i els Xicots de Vilafranca.
Salut i Castells