martes, 30 de enero de 2018

Els Castellers de Castelldefels inicien una nova Escola de Castells

La colla dels Castellers de Castelldefels torna a posar en marxa, el proper 2 de febrer, l'Escola de Castells, unes sessions orientades a apropar a tothom el món dels castells, una de les activitats més tradicionals, amb més força i més identificatives i diferenciadores de la cultura catalana.

La colla groga, que el 2017 va fer la millor temporada de la seva història, vol continuar creixent, i per això fa una crida a la ciutadania perquè s'apropi a l'escola i conegui tot el que fan. “La temporada passada va ser increíble, i per superar-la necessitem més mans i més camises”, expliquen.

L'Escola de castells no està adreçada només a infants, sinó a tota la població, ja que els castells es nodreixen de gent de totes les talles, edats i condició física. “Altres anys han vingut nens a l’escola i al final s’ha acabat engrescant tota la familia”, asseguren els Grocs.



Durant les sessions, els assistents aprendran com es construeix un castell, com es forma la pinya, com es puja i altres aspectes que van més enllà de la tècnica, com ara els múltiples valors que transmet: sacrifici, treball en equip, integració, amistat, esport, diversió, cultura, emoció...

Les sessions, totalment gratuïtes, començaran el proper 2 de febrer i tindran lloc cada divendres entre les 19.30 i les 21.30 hores al local de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (Av. Lluís Companys, 16). La colla proveirà dels materials necessaris per a dur a terme l'activitat: cascs per als més petits i faixes per a tothom.

Un cop acabada l'Escola de castells, el 2 de març començarà la temporada regular d'assaigs de la colla castellera. Les persones a les quals els hagi agradat l'activitat se'ls encoratjarà a venir als assaigs i a les sortides, és a dir, a formar part de la colla.

Els assaigs regulars es fan els dimarts de 19 a 21h i els divendres de  19.30 a 20.30h (canalla) i de 21 a 23h (adults).