lunes, 11 de junio de 2018

Detinguts a Castelldefels components de la major organització criminal d'atracadors de l'AP-7

Agents dels Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal que furtava a turistes a les àrees de servei de l’AP-7 des de la Jonquera fins a Tarragona.


(Vídeo de la Vanguardia Digital)

Els quinze detinguts, d’origen kosovar, sostreien objectes de valor i diners de l’interior de vehicles estacionats després de distreure els seus ocupants als quals els deien que tenien la roda punxada i simulaven que els ajudaven.

Les detencions es van fer el passat 6 de juny a les localitats de Castelldefels, Badalona, Barcelona i Vilanova i la Geltrú i estan acusats com a presumptes autors dels delictes de furts, contra la seguretat del trànsit, falsificació documental i un robatori amb intimidació.

Els investigadors calculen que els detinguts han realitzat centenars de furts a l’any i amb aquesta investigació en resolen una cinquantena de fets en què haurien obtingut en 6 mesos, 150.000 euros en diners, joies, bosses de mà i objectes d’electrònica tipus telèfons mòbils i càmeres fotografía.

Els detinguts acumulen centenars d’antecedents a diferents països d’Europa, com França, Alemanya i Itàlia, i van passar a disposició judicial el 8 de juny. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs per tots ells amb diferents mesures cautelars, decretan ordres d’allunyament de 200 metres de l’autopista AP-7 sense limitació territorial per a dotze d’ells.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.


Àrea de Comunicació dels Mossos d’Esquadra
Barcelona, 11 de juny de 2018