miércoles, 19 de noviembre de 2014

L’ILP Educació es presenta a Castelldefels



L’objectiu de l’acte es donar a conèixer la proposta de nou model educatiu de Catalunya

Aquest divendres 21 de novembre es presenta a Castelldefels la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Educació. L’acte tindrà lloc a les 19 hores a l’Aula Jardí del Casal de Cultura (carrer Bisbe Urquinaona,0) i comptarà amb la presència de Rosa Canyadell, psicòloga, professora de secundària, ex portaveu del sindicat USTEC-STEs i autora del llibre ‘Què passa amb l’educació?’.

Sota el lema “Perquè un altre món sigui possible, una altra educació és necessària”, els organitzadors de l’acte volen donar a conèixer la ILP Educació entre els veïns i la comunitat educativa de Castelldefels, Gavà i Begues i impulsar així un debat sobre l’educació a Catalunya. L’objectiu de l’assemblea groga, principal defensor de l’ILP, és iniciar un procés de participació ciutadana directa que permeti recollir les diferents opinions i propostes dels municipis de tot el territori.

El nou model d’educació recollit a la Iniciativa Legislativa Popular proposa una xarxa pública única i gratuïta des de l’escola bressol fins a la universitat, la reducció progressiva dels concerts escolars que obligui a les escoles concertades a definir-se entre públiques o privades, acabar amb la privatització de la gestió de centres educatius públics, recuperar la democràcia als òrgans escolars, garantir l’autonomia dels centres, fomentar la igualtat de gènere i implantar el català com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu, entre d’altres.