martes, 21 de abril de 2015

Per Sant Jordi ERC Castelldefels recomana regalar contes i relats no sexistes

S'acosta Sant Jordi, patró del nostre país i diada del llibre, de la cultura i de l'amor. Com cada any Esquerra Castelldefels serà present a la festa del 23 d'Abril i us saludarem des de la nostra paradeta que us esperarà a la Plaça de l'Església. Veniu a veuren's i parlarem de contes no sexistes i amb valors i també, està clar, del 24 de Maig i de les nostres propostes per a un Nou Castelldefels.

A més, entre les 11 i les 14 h, el nostre company i autor local, Albert Tarragó, signarà exemplars del seu llibre "La revenja dels arbres"

Des de la Secretaria de la dona de la Secció Local de Castelldefels i en motiu de la diada de Sant Jordi, s’ha fet un recull de contes i relats no sexistes, facilitats per diverses biblioteques, amb l’objectiu de poder ajudar a mares i pares en la localització de narracions que formin nenes i nens en igualtat.  Tots aquests llibres comparteixen  valors  que reivindiquen la igualtat, trenquen amb els rols tradicionals, situen la dona en el paper que li correspon, i incideixen amb l’acceptació de les diferències i la integració de sexes.

Aquí us en fem un petit tast però us en podrem fer més recomanacions a la paredeta d’Esquerra Castelldefels durant la diada de Sant Jordi.

Us hi esperem…!

-Què seré quan sigui gran?. E. Abeyà. La Galera, 2005 Quatre narracions en què les nenes fan aquelles coses que tradicionalment s’han considerat de nens. 

-Ni un besito a la fuerza. M. Mebes. Bilbao: Maite Canal, 1994
Sobre el dret de decidir quan fer un però i a qui.

-Fa nen o fa nena? M. Rudol. Alfaguara, 2007.
Quatre narracions en què les nenes fan aquelles coses que tradicionalment s’han considerat de nens.

-El diari lila de la Carlota. G. Liennas. Empúries, 2001.La Carlota observa el món amb “ulleres liles” i comprova situacions injustes. 

-La mare surt aquesta nit. J.Pomés. Tusquets, 2003 Una mare demana l’ajut d’un tiet per fer de cangur del seufill.

-D de dona. T. Abella. Intermón Oxfam, 2005.Unes dones nigerianes volen participar en el progrés de la seva comunitat.

-Tot aixó a partir de les 10 del matí i, des de les 11 fins les 14 h. tindrem a la paradeta l'Albert Tarragó signant el seu llibre "La revenja dels arbres".

QUAN:
El dijous 23 d'abril a partir de les 10h.
Entre les 11 i les 14h. l'Albert Tarragó signarà exemplars de "La revenja dels arbres"

ON:
A la plaça de l'Església de Castelldefels.