viernes, 12 de junio de 2015

Acord per un govern estable per assegurar la governabilitat de Castelldefels

PSC, Movem, ERC i Castelldefels Sí Pot formaran un govern de majoria des de la pluralitat, el diàleg i la diversitat.

Nota de premsa - Els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig deixaven oberta la possibilitat de formar un nou govern a Castelldefels. PSC, Movem, ERC i Castelldefels Sí Pot han arribat a un acord per portar a terme el canvi polític a la ciutat, garantint la governabilitat del municipi els propers quatre anys. Es tracta d'un govern amb majoria estable que garantirà la diversitat, la pluralitat, i sobretot, l'estabilitat, per Castelldefels. D'altra banda, CiU, que ha treballat activament en aquest pacte, tot i quedar a l'oposició, donarà suport al nou govern compromès amb Castelldefels i Catalunya. Davant el no acord de la llista més votada per crear un govern estable i de futur, la resta de forces polítiques sí han aconseguit formar un projecte de governabilitat estable. 

L'Alcaldia del municipi reflectirà la pluralitat del pacte. La candidata de Movem, Candela López, estarà al capdavant de l'Ajuntament els primers dos anys de mandat, i la socialista Maria Miranda l'assumirà els dos darrers. Ambdues lideraran una nova etapa política a Castelldefels que mantindrà una relació de diàleg i respecte amb la resta de grups municipals i institucionals. L'acció de govern prioritzarà les preocupacions i les aspiracions majoritàries de la ciutadania, enfortint amb processos de participació la relació entre els governants i les persones.

Les organitzacions polítiques sota signants de l'acord de govern, asseguren que aquest es fomenta en el compromís i lleialtat amb un projecte comú per a Castelldefels pels propers quatre anys, de la mateixa manera que permet el manteniment dels espais polítics de cadascuna d'elles. L'acord programàtic inclou mesures que s'aniran desenvolupant durant els pròxims quatre anys de mandat i que s'emmarquen en els següents eixos: les persones seran el pilar fonamental de l'acció de govern, es treballarà per la recuperació econòmica i la lluita contra l'atur, la construcció d'un Castelldefels on la ciutadania visqui amb dignitat i justícia social, la defensa de la sanitat i l'educació pública, i el treball per garantir l'habitatge i els subministraments bàsics. I així mateix, que el municipi com a estructura d'Estat que és, participi activament en la defensa al dret a decidir del poble català.