lunes, 11 de abril de 2016

VERSOS versus VERSOS (Shakespeare & Cervantes), Coral Sant Jordi en Castelldefels

15 D'ABRIL (Divendres ) 21 h . Teatre Plaza
VERSOS versus VERSOS (Shakespeare & Cervantes). CORAL SANT JORDI 

El 23 d'abril de 1616 morien dos escriptors genials, Shakespeare i Cervantes. Per commemorar-ne el 400 aniversari, la Coral Sant Jordi presenta una producció que alterna textos dels dos autors amb músiques  també basades en poemes dels dos creadors més importants de la literatura anglesa i espanyola respectivament (des de compositors contemporanis seus a compositors contemporanis nostres).
Un diàleg entre la música del cant i la música de la paraula per reivindicar la literatura com a punt de trobada dialèctica entre creadors i intèrprets de diferents cultures. Un espectacle per gaudir de la paraula i la veu en tots els seus registres i expressions.

Nun zundet (Die Hochzeit des Camacho, Fèlix Mendelssonh, 1809-1847)
Now is the month of Maying (Thomas Morley, 1557?-1602)
Over hill, over dale (Ralph Vaughan Williams, 1872-1958)
April is in my mistress’ face (Thomas Morley)
Blow, blow, Thou winter wind (John Rutter, 1945)
Yo soy la locura (anònim s. XVII)
Por unos puertos arriba (Antonio de Ribera, s. XVI-XVII)
Full fathom five (Ralph Vaughan Williams)
Double, double toil and trouble (Jaakko Mäntyjärvi, 1963)
Madre, la mi madre (anònim s. XVI)
¡Viva Basilio! ¡Viva Quiteria! (Die Hochzeit des Camacho, Fèlix Mendelssonh)
De la dulce mi enemiga (Gabriel Mena, s. XV)
Lied mit Chor (Ein sommernachtstraum, Fèlix Mendelssonh)
The cloud capp’d towers (Ralph Vaughan Williams)

Intèrprets: Coral Sant Jordi 
Actors: Gemma Sangerman, Santi Pons, Enric Arquimbau i Marta Mateu
Pianista: Carles Marigó
Guió, selecció de músiques i direcció artística: Agustí Espriu a partir de textos originals de W. Shakespeare i M. de Cervantes
Direcció musical: Lluís Vila 
----------------------------------------------
CORAL SANT JORDI
“Que els cants ens alegrin i ens facin millors [...]”. Aquest desig compartit forma part de la Invocació a Sant Jordi, el càntic amb què la Coral Sant Jordi comença els seus concerts i que defineix l’essència del que som: un grup humà unit pel plaer musical.
Actualment, la Coral Sant Jordi està integrada per una seixantena de cantaires de procedència, ideologia i formació ben diversa. Fidels a l’esperit del seu fundador, Oriol Martorell (director des de 1947 fins al 1991), la Coral Sant Jordi viu el cant coral en la seva immensitat: des de la música clàssica fins als autors contemporanis, i també la música tradicional catalana. En paraules de Martorell: “[...] ho hem volgut cantar tot. Des de melodies medievals gregorianes o del Llibre Vermell de Montserrat i fins a música de jazz, sense oblidar els grans músics de tots els temps”.
Després de més de 60 anys de presència en el panorama coral, la Coral Sant Jordi manté una actitud de millora constant, amb programes musicals ambiciosos que demanen als cantaires dedicació i perfeccionament tècnic per aconseguir un so propi, el que des de l’any 2000 explora Lluís Vila, director de la Coral Sant Jordi.
Però, més enllà del compromís musical dels cantaires, a la Coral Sant Jordi ens agrada pensar que som una gran família, pel fet de  tenir els cors infantils (l’Esquitx i l’Espurna), el cor de joves i el Cor Ponent, integrat per excantaires.
Formar part de la Coral Sant Jordi, continuar amb el llegat d’una manera d’entendre el cant coral i contribuir al seu futur és un privilegi per a  tots nosaltres.

Preu entrada:  12   €     . Promoció abril 2 x 1
Duració espectacle:     90 min     

Venda d’entrades:
Ø  O.A.C: ( Ajuntament de Castelldefels
Ø  www.ticketea.com ( 24 hores )
Ø  A las taquilles del Teatre Plaza ( una hora abans de l'inici de l'esepctacle