martes, 20 de septiembre de 2016

Accidentada Trobada de colles castelleres de la Baronia de l'Eramprunyà a Castelldefels

Aquest diumenge passat es van reunir a Castelldefels les quatre colles castelleres que integren la Baronia de l'Eramprunyà: Begues, Gavà, Viladecans i Castelldefels. Una lenta i accidentada Diada que va acabar abans d'hora.

La Diada donava començament a les 12h. amb la ronda de pilars de benvinguda en un calorós migdia davant el poc públic que buscava la poca ombra que oferia la Plaça de l'Església de Castelldefels.

En primera ronda, els Castellers de Castelldefels aixecaven la que seria la millor construcció del dia, un preciós i parat 3d7, vaixell insígnia de la colla degana del Baix Llobregat i vuitè de la temporada. Els Castellers de Gavà van aconseguir carregar un 2d6 que ja va pujar amb massa dificultat i que una mala sortida de l'anxeneta va acabar per fer-lo caure. Els Castellers de Viladecans intentaven el 3d6, havent-ho de desmuntar abans de poder coronar-lo. I els Encantats de Begues tiraven el 3d6 sense molta dificultat.

En segona ronda, els grocs llançaven un 4d6 amb molts canvis en el tronc. Els de Gavà, reposant de la caiguda inicial, un 3d6a en què la canalla va estar a punt de tirar-se enrere. Viladecans va descarregar el 3d6. I Begues el 2d6.

En tercera ronda, Castelldefels tirava un 3d6a. Gavà un 4d6. I Viladecans patia una mala caiguda en el seu intent de 3d6a que obligava a suspendre la diada, quedant pendent el tercer castell de Begues i la ronda de pilars.

En conjunt, una Diada sense grans reptes en la que els de Castelldefels van estar molt conservadors pensant en el Concurset del proper cap de setmana. I és que la colla és petita i necessita de tots els seus efectius per tal de portar les seves millors construccions a concurs, un concurs que es celebrarà a Torredembarra aquest diumenge 25 de setembre a les 10 a la Plaça del Castell.