lunes, 23 de enero de 2017

Vols aprendre a fer Castells a Castelldefels…?

Com ja va sent habitual els últims anys, els Castellers de Castelldefels conviden a tots i totes els veins de la nostre ciutat, ja sigui gran o petit, prim o gras, alt o baix, nen, jove, adult o gran, home o dona… a participar, de forma totalment gratuita, a l´Escola de Castells 2017.

Una activitat cultural en què tota la família pot participar i ser part de la colla, l'única activitat en què el pare, la mare, el fill, la filla, l'avi i l'àvia, poden treballar junts per aconseguir una fita.

El fet casteller ja fa uns anys que està de moda. No obstant, ens trobem que la colla castellera de Castelldefels, essent la degana del Baix Llobregat i la tretzena colla més antiga de Catalunya, amb 31 anys d’història, i tot i que forma part dels actes centrals de les festes majors de la població, és poc coneguda dins la ciutat. És molt típic escoltar “No sabia que hi havia colla castellera a Castelldefels”.

Per tal de donar-se a conèixer i d’introduir un element més en l’educació de la canalla, els grocs proposen, un any més, l’escola de castells.

L’escola de castells no està adreçada només a infants sinó a tota la població, ja que els castells es nodreixen de gent de totes les talles, edats i condició física. Volen apropar a tothom el món dels castells, una de les activitats més tradicionals, amb més força i més identificatives i diferenciadores de la cultura catalana.

Aquesta activitat pretén ensenyar la tècnica castellera i els múltiples valors que transmet, entre d’altres: sacrifici, treball en equip, integració, amistat, esport, diversió, cultura, emoció… A més, el desconeixement fa que aquesta activitat sigui considerada perillosa quan no ho és (hi ha moltes més lesions de tot tipus a esports com el futbol que no pas als castells).

L’activitat es durà a terme els divendres 3, 10 i 17 de febrer i 3 de març de 19.30 a 21.30h al local de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, situada a l’Avinguda de Lluís Companys 16, a Castelldefels (és el local social de la colla). La colla proveirà dels materials necessaris per a dur a terme l’activitat: cascs per als més petits i faixes per a tothom. 

L’activitat és totalment gratuïta...!

Tot i que es recomana assistir a totes les sessions, les persones que vinguin una vegada començada l’escola de castells tindran la mateixa oportunitat d’aprendre que aquelles que vinguin des del primer dia. Com tota activitat esportiva, la repetició i la pràctica fan que es millori la tècnica, que és molt important a l’hora d’executar un castell, per tant es recomana assistir a totes les sessions.

Una vegada acabada l’escola de castells, comença la temporada regular d’assaigs de la colla castellera. Les persones a les quals els hagi agradat l’activitat se’ls encoratjarà a venir als assaigs i a les sortides: a formar part de la colla castellera.

Els assaigs tenen lloc els dimarts de 19.00 a 21h i els divendres de 19.30 a 20:30h (canalla) i de 21 a 23h (adults).

Es realitzen també activitats allunyades dels castells, com la cavalcada de reis, la rua de carnaval, la paradeta de Sant Jordi, excursions, dinars populars, colònies…

En l’activitat estrictament castellera, hi ha diverses sortides al llarg de l’any, que desenvolupen l’activitat castellera dins de tot Catalunya, concentrant-se la major part als mesos de juny-juliol i setembre-octubre, a part de les dues festes majors de Castelldefels, 15 d’agost i 8 de desembre.

Podeu seguir les activitats de la colla en els seus canals digitals…


I si voleu tenir més información…
Correu. info@elsgrocs.cat
Telefon: 650 85 87 98
O bé a la pàgina de contacte del nostre web: http://www.elsgrocs.cat/contacte/