lunes, 10 de abril de 2017

Els millors equips infantils de Bàsquet es reuneixen a Castelldefels

Castelldefels acull el Torneig FIBA, on es donaran cita, del 13 al 15 d’abril, alguns dels millors jugadors de bàsquet de categoria Infantil. El torneig arriba a la seva XI edició i és l’única competició oficial del circuit Infantil europeu de la Federació Internacional de Bàsquet que es disputa a l’Estat Espanyol.

Enguany, comptarem novament amb versions U13 i U14 dels millors equips a nivell nacional i internacional. Fins ara la cita era coneguda com el Torneig Rei de Reis, perquè sempre s’havia celebrat a primers de gener, però enguany s’ha traslladat a Setmana Santa degut al canvi de dates del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques .

L’objectiu principal del torneig és oferir un gran espectacle esportiu gràcies a l’alt nivell competitiu dels equips participants. El públic tindrà ocasió, a més, de poder veure créixer els millors jugadors de la categoria. El millor exemple el tenim en les recents finals de l’Eurocup, on s’ha escollit com a MVP Alberto Díaz, de l’Unicaja Málaga. Díaz va jugar al torneig l’any 2008.

Clubs participants:

Club Joventut Badalona
Real Madrid
Basket Unicaja
Baloncesto Málaga
FC Barcelona Bàsket
Club Baloncesto Murcia
FC Bayern München Basketball
ICL Manresa
Valencia Basket Club
MVP Basketball Academy, de Macedònia
Aula
CB L’Hospitalet
BBA Castelldefels 2003
Stadium Casablanca
SESE Bàsquet

-La competició: format i participants

Els 21 equips participants, que pertanyen a 14 clubs, es divideixen en dues competicions, que es disputaran al Pavelló de Can Vinader i al Pavelló de Can Roca de Castelldefels.



En el torneig A hi participen 12 equips, que jugaran la primera fase entre els dies 13 i 14 d’abril. El dia 12 ja hi haurà partits amb els equips locals. A la segona fase, el 14 d’abril, els primers classificats de cada grup disputaran les semifinals de cara a fer-se amb el títol. La resta d’equips jugaran pels llocs 5è al 12è. La final serà el 15 d’abril a migdia i, a continuació, es farà el lliurament de trofeus. Els partits es jugaran segons el Reglament de la FIBA




-Història del torneig.

Aquest 2017 el torneig arriba a la seva XI edició. Es va celebrar per primera vegada l’any 2007, amb la participació d’equips del nostre entorn més immediat. Any rere any, però, la competició ha anat creixent fins a convertir-se en un referent europeu pel que fa al bàsquet de categoria Infantil.




-Club de Bàsquet Castelldefels

El Club de Bàsquet Castelldefels es va fundar l’any 1984, derivat del primer club de bàsquet que va existir a la ciutat, fundat els anys 70. El primer equip de l’entitat va arribar a jugar tres temporades a Primera Catalana.

Actualment el CBC compta amb 16 equips, 5 dels quals són femenins. L’equip sènior juga a la lliga EBA. A més d’organitzar el Torneig FIBA Infantil masculí des del 2007, aquest 2017 el club ha celebrat la primera edició del Torneig Femení, que aspira a convertir-se en un referent al bàsquet femení.