jueves, 13 de noviembre de 2014

Convergència no participarà en els actes propagandístics de la Fase III del Passeig Marítim

Convergència Democràtica de Catalunya, mitjançant el seu Comitè Executiu Local i el seu Grup Municipal, ha pres la decisió de no participar en els actes propagandístics que el govern del Partit Popular de Castelldefels, encapçalat pel seu alcalde Manuel Reyes, està organitzant amb motiu de la construcció de la Fase III del Passeig Marítim de la nostra ciutat. En aquest sentit, Convergència es remet a la intervenció que el nostre portaveu, Xavier Amate, va fer en el decurs del Ple Municipal del passat 30 d’octubre i que us reproduïm a continuació.

“Aquest projecte ha estat caracteritzat per una falta de diàleg evident, no només a nivell polític sinó també veïnal. Ha estat un projecte obscurantista, amb una manca d’informació absoluta i manipulat des de l’equip de Govern. Crec que es un tema molt greu. Des d’aquest Grup Municipal reafirmem que la Fase III del Passeig Marítim és absolutament vital pel poble. Per de la mateixa manera creiem que no és urgent. Però no és urgent perquè ho diguem nosaltres, sinó que els propis veïns ho estan reconeixent.

Nosaltres també ens hem informat, hem dialogat, hem vist des del projecte inicial fins el que es presenta, que jo no sé si es un projecte o com qualificar-lo. Òbviament, la diferència de costos i de qualitats és absolutament impresentable. Torno a dir que és un projecte del que ningú entén la seva urgència, sinó ho posem en una clau política evident. S’ha d’arribar a les eleccions inaugurant alguna cosa. El consens polític ha brillat per la seva absència. És a dir, ha estat o sí o sí.

És impresentable que ens facin combregar amb aquest projecte, que planteja serioses dubtes fins i tot sobre la seva seguretat i sobre la seva validesa tècnica-constructiva. Espero i desitjo que aquesta no sigui una fugida cap endavant de la ciutat de cartró-pedra (el que importa és la façana i no la manera com s’ha fet ni el que implicarà a partir de llavors).

És un projecte tant important que ja farem l’esforç pressupostari que calgui per fer una cosa ben feta. No cal intentar finançaments estranys, que ens impliquen que qui paga mana. Qui d’alguna manera està hipotecant els propers 50 ó 75 anys són vostès (PP). Per què no li fem una pensada com deu mana, arribem a un consens, escoltem els veïns i fem un passeig del que estigui tothom orgullós? Igual ens hem perdut alguna cosa, per no ens entra al cap la urgència per acabar una obra que no s’acaba d’entendre”.