jueves, 12 de marzo de 2015

Atac sense precedents del PP a la llibertat d'expressió

Nota de premsa - El Grup Municipal Socialista posa en coneixement de la Fiscalia la negativa del PP a autoritzar al PSC la col·locació de pancartes

Els regidors del Grup Municipal Socialista han presentat una denúncia davant la Fiscalia contra l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, i el regidor de governació, David Solé, ambdós del Partit Popular i màxims responsables de la Via Pública. Ambdós són els responsables de denegar al PSC, de forma arbitrària i injusta, el permís per col·locar pancartes al carrer per informar a la ciutadania de diferents accions polítiques.

El grup socialista considera que s'ha comès un delicte contra drets fonamentals com són la llibertat d'expressió i l'acció política. S'han vist privats dels drets i les llibertats públiques garantitzades per la Constitució. A més, mentre el PSC troba dificultats per arribar al a ciutadania, Reyes aprofita per col·locar pancartes als barris del Castell i Can Vinader anunciant la seva visita, fent explícit que les decisions de l’equip de govern no són iguals per a tots els grups polítics.

La col·locació de pancartes és una pràctica habitual per part dels partits polítics i altres entitats des de l'entrada de la democràcia. En els darrers dos mesos, el PSC ha presentat fins a tres instàncies, amb dates del 13 de gener, primer, i del 5 i 13 de febrer, posteriorment, per col·locar pancartes, però ha rebut negatives del PP. En la primera instància el grup socialista va sol·licitar els quinze punts de la ciutat que acostuma a demanar per col·locar les pancartes.

La resposta del regidor de governació va ser negativa, al·legant que aquests mateixos punts ja havien estat autoritzats abans de la seva demanda, ometent que s'havien atorgat al PP. Solé tampoc va tenir en compte que la major part dels punts demanats corresponien a carrers i avingudes de gran llargària, en els quals hi hauria facilitat per col·locar més d'una pancarta.

En la segona i tercera instància, tot i que el grup socialista va modificar les localitzacions, la resposta va tornar a ser negativa. Solé, actuant sempre per delegació de l'alcalde, va denegar les dues peticions al·legant en la segona d’elles que "no es considera oportú atorgar la pertinent autorització", i afegint que "s'ha decidit limitar aquests elements al màxim en la via pública". En la primera, ni una explicació, ni una justificació. Una exemple més de la pràctica poc democràtica amb què el PP governa Castelldefels.