jueves, 17 de marzo de 2016

Un veí de Castelldefels escollit president d’Òmnium Cultural del Baix Llobregat

Nota de premsa - El dissabte 12 de març ha tingut lloc l’Assemblea Comarcal Extraordinària d’Òmnium Cultural del Baix Llobregat al Frederic Montpou de Castelldefels, amb la presència del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.
L’Assemblea va començar amb unes paraules de salutació de Jordi Ribó, president de la territorial, que tot seguit va donar la paraula a Jaume Soler que va presentar els eixos fonamentals de la seva candidatura a la presidència territorial d’Òmnium Baix Llobregat, així com a tots els integrants de la nova junta directiva territorial que es presentava a l’elecció.
En Jaume Soler va parlar d’afavorir la participació del soci d’Òmnium Cultural en l’entitat mitjançant una nova estructura organitzativa més propera, un augment de la comunicació de les activitats via telemàtica i una gestió per projectes que fomenti la participació directa en la presa de decisions.
També va destacar la importància de treballar per eixamplar la base social a favor de la independència com a instrument de millora de la qualitat de vida per als nostres conciutadans, de la implementació d’una nova metodologia que permeti realitzar l’activitat comarcal d’una manera més òptima i fomenti el treball en xarxa. Per acabar parlant d’incrementar la visibilitat de l’organització en la vida associativa local i comarcal.
Seguidament es van presentar els principals projectes d'Òmnium Cultural Baix Llobregat pels anys vinents. Es va parlar de Cultura, Llengua, País i Cohesió Social i de les accions per desenvolupar aquests projectes: El Premi Sambori de narrativa escolar, La flama del Canigó, Sant Jordi, La Nit de Santa Llúcia, Zoom, el Premi Pissigranya, Som Escola, L’Observatori de la Llengua, Catalunya País d’immigrants, i d’altres van ser temes tractats al llarg de l’Assemblea.
Després del torn de paraules, la mesa de votació va comunicar els resultats de les votacions fetes per renovar la Junta directiva.
La nova Junta queda formada per:
President: Jaume Soler.
Vicepresidenta: Anna M. Hueto.
Vicepresident 2n: Albert Otero.
Vicepresident 3r; Xavier Amadò.
Secretària: Maria Esteban.
Tresorer: Josep Moreno.
Vocals: Agustí Martí, Lourdes Casadevall, Jordi Sallent, Judith Merayo, Herminio Gámez, Montse Panyell, Josep Raich, Elisenda Escobar, Jordi Ribó, Josep Cortés.
Jordi Ribó va fer un breu balanç de la seva presidència i va ser calorosament acomiadat en el seu càrrec pel nou president així com pels nombrosos assistents. Continuarà aportant la seva experiència dins de la nova junta com a vocal.
Després d’un animat refrigeri, es va donar pas al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart que, en un acte obert, va parlar d’Òmnium davant dels reptes del país.
Òmnium Castelldefels
Òmnium Baix Llobregat